Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΣΚΥΛΙΑ!
Περιοχή Σκαραμαγκά - Ασπρόπυργο
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ?
Χτες το πρωί, στην περιοχή Σκαραμαγκά - Ασπρόπυργο είδα ένα αγροτικό φορτηγάκι με καρότσα γεμάτη ξύλινα κουτιά, να κλέβει ένα από τα σκυλιά που έχουμε στο εργοτάξιο στο οποίο δουλεύω. Το συγκεκριμένο είναι μικρού μεγέθους και νεαρό (περίπου 8 μηνών) και άρρωστο (έχει Καλαζάρ).
Είχαν παρκάρει λίγο πιο έξω από το εργοτάξιο και φαίνεται φώναξαν το σκυλάκι που είναι πολύ φιλικό επειδή βρίσκεται πάντα με πολύ κόσμο. Τους είδα τη στιγμή που το έπιασαν και το έβαζαν σε ένα από τα ξύλινα κουτιά που είχαν στην καρότσα. Αμέσως πήρα το αυτοκίνητο και τους ακολούθησα. Τους εντόπισα στην δυτική περιφερειακή οδό Αιγαλεω και κατέγραψα τον αριθμό τους.
Το αγροτικό ήταν σχετικά νέο μοντέλο, ασημί, μάλλον TOYOTA με αριθμό ΚΡΜ 7449.
Υποψιάζομαι ότι είχαν και άλλα σκυλιά μέσα στα ξύλινα κουτιά, τα οποία σημειωτέον δεν έχουν αρκετό χώρο για να αναπνέουν.
Και αναρωτιέμαι, γιατί να κλέβουν τα σκυλιά; γιατί μάλιστα το συγκεκριμένο που φαινόταν άρρωστο και ταλαιπωρημένο; τι τα κάνουν;
Μ.Τ.
Την καταγγελία την λάβαμε με email.
Posted by whispering-planet at http://whispering-planet.blogspot.com/3:26 AM 1 comments

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Βασισμένο σε επίσημες δηλώσεις και δημοσιευμένα στοιχεία το άρθρο της κ. Δήμητρας Αιγινίτη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 10.08.2008 δίνει καθαρή και αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας. Παραθέτω το άρθρο και επιφυλάσσομαι να το σχολιάσω αργότερα, ιδιαίτερα τα "επιχειρήματα" της εκπροσώπου των εξαγωγέων κ. Κλέας Μοριανού.


ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 2008 - 06:46

Εξάγουμε αδέσποτα και γίνονται πειραματόζωα
9 Αυγούστου 2008, 14:20

της Δήμητρας Αιγινίτη
Αντιμέτωπο με κυκλώματα που δρουν στη χώρα μας, συγκεντρώνουν αδέσποτα ζώα, τα στέλνουν στο εξωτερικό δήθεν για υιοθεσία αλλά στην πραγματικότητα τα προωθούν ως πειραματόζωα σε εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών, αλλά και σε δοκιμές στρατιωτικών όπλων, εκτιμά πως βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Περίπου 200.000 σκυλιά και γατιά έχουν φύγει την τελευταία διετία από τη χώρα μας για τη Γερμανία και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται σήμερα», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» στέλεχος του υπουργείου και κάνει λόγο για κύκλωμα που θησαυρίζει στέλνοντας ζώα στο εξωτερικό.

Με επείγον έγγραφό του ο υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δίνει εντολή στις υπηρεσίες λιμανιών, αεροδρομίων και τελωνείων όλης της χώρας να μπλοκάρουν κάθε αποστολή ζώων στο εξωτερικό. Η παρέμβαση του υπουργείου προκαλεί πάντως εμφύλιο στις φιλοζωικές οργανώσεις καθώς μία μερίδα υποστηρίζει ότι έτσι χάνεται η ευκαιρία να σωθούν αδέσποτα που πραγματικά θα κατέληγαν σε φιλόζωες οικογένειες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση είναι ορθή και ότι έτσι σταματάει το εμπόριο της φρίκης.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία εκδόθηκε στις 24.6.08 αναφέρει πως το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου διαθέτει «πληροφορίες και στοιχεία ότι πραγματοποιούνται συντονισμένες προσπάθειες για την παράνομη αποστολή αδέσποτων ζώων προς άλλες χώρες της Κοινότητας», και ότι «τα άτομα που οργανώνουν τις αποστολές αυτές παρουσιάζονται σαν “φιλόζωοι” που αποστέλλουν τα ζώα προς υιοθεσία για μία καλύτερη τύχη». Με την εγκύκλιο καλούνται οι προϊστάμενοι σε αεροδρόμια, τελωνεία και λιμάνια να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των διαδικασιών εξαγωγής ζωών, να ελέγχουν με προσοχή τα έγγραφα και να σταματούν κάθε μαζική αποστολή ώστε να αποφευχθεί το παράνομο εμπόριο, ενώ αποκαλύπτεται ότι: «Υπάρχουν περιπτώσεις σκυλιών που κλέβονται από τους ιδιοκτήτες τους μέσα από κήπους και στη συνεχεία μεταφέρονται στο εξωτερικό ως αδέσποτα».




20ετής πρακτική

Η αποστολή αδέσποτων ζωών, κυρίως σκύλων, στο εξωτερικό, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται από ζωοφιλικά σωματεία στη χώρα μας τουλάχιστον μία εικοσαετία. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 περίπου, φιλόζωοι που είχαν επαφές με την Γερμανία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, έστησαν ένα δίκτυο μεταφοράς αδέσποτων, για τα οποία δεν υπήρχε ελπίδα να βρεθεί ελληνική οικογένεια να τα υιοθετήσει. Οι φιλόζωοι με δικά τους χρήματα πλήρωναν τη μεταφορά και τη στείρωση των ζωών, κατορθώνοντας με αυτό τον τρόπο να σώσουν παρά πολλά από τους ελληνικούς δρόμους.

Στην προσπάθεια αυτή μπήκαν και αλλά σωματεία στη συνέχεια. Οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν να ακούγονται τα τελευταία χρόνια, όταν διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των ζωών, που έφευγαν για το εξωτερικό, αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο. Επίσημα στοιχεία των φιλοζωικών σωματείων δείχνουν ότι οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων είναι περίπου 8.000-10.000 ετησίως. Ομως ο τμηματάρχης του Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου του υπουργείου κ. Μ. Φωτεινόπουλος έχει άλλη άποψη. «Από τα όσα διαβάζω και ενημερώνομαι, στο εξωτερικό απεστάλησαν την τελευταία διετία 200.000 αδέσποτα». Μάλιστα διευκρίνισε πως πίσω από την παράνομη, κατά τον ίδιο, διακίνηση ζώων υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις επιτήδειοι οι οποίοι εισπράττουν σημαντικά ποσά για την παράδοση σκύλων. «Λίγο έπειτα από την κοινοποίηση της εγκυκλίου αναφορικά με την παράνομη διακίνηση αδέσποτων, κάλεσε στην Υπηρεσία κάποια διαμαρτυρόμενη από φιλοζωικό σωματείο της Χαλκίδας, η οποία έλεγε ότι με την απόφασή μας την καταστρέψαμε καθώς έβγαζε καλά λεφτά από τα φιλοζωικά σωματεία της Γερμανίας και ότι την πλήρωναν με 5.000-6.000 ευρώ τον χρόνο για να στέλνει τους σκύλους».

Γύρω από την απόφαση του υπουργού έχει στηθεί ένα πολεμικό σκηνικό μεταξύ των φιλοζωικών σωματείων. Υπάρχουν σωματεία που θεωρούν ότι η αποστολή ζώων στο εξωτερικό είναι η μόνη λύση και αλλά σωματεία που αμφισβητούν ότι τα ζώα καταλήγουν πράγματι σε οικογένειες. Η αλήθεια, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, βρίσκεται κάπου στη μέση. Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που είναι υπέρ της αποστολής ζώων στο εξωτερικό κάνουν συστηματική και σοβαρή δουλειά, φροντίζοντας ώστε τα ζώα να καταλήγουν πράγματι σε οικογένειες και μάλιστα παρακολουθούν την πορεία και τη ζωή τους στη συνέχεια ζητώντας φωτογραφίες. Ανάμεσα στις οργανώσεις αυτές όμως, όπως εκτιμούν στο υπουργείο, έχουν παρεισφρήσει επιτήδειοι οι οποίοι στέλνουν τα ζώα στο εξωτερικό με μόνο στόχο το κέρδος και σε παραλήπτες που τα εμπορεύονται συνέχεια σε εργαστήρια. Και ο ίδιος ο κ. Κιλτίδης άλλωστε αναγνωρίζει τα ευγενή κίνητρα και τη φιλοζωική δράση των περισσότερων σωματείων. «Εμείς δεν παρεμποδίζουμε την υιοθεσία, μακάρι να γίνονται πιστοποιημένες υιοθεσίες και παρακαλούμε να υπάρχει περίθαλψη και φροντίδα. Ζητάμε απλώς να τηρούνται τα προβλεπόμενα και η νομοθεσία για να μη γεννώνται αμφιβολίες».

Οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν ότι πολλά ζώα ταξιδεύουν παράνομα στο εξωτερικό χωρίς παραστατικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι στον νόμο υπάρχουν σοβαρές ασάφειες και ο καθορισμός των προϋποθέσεων αποστολής ενός ζώου στο εξωτερικό δεν είναι ξεκάθαρος. Οπως ομολογεί ο ίδιος ο υφυπουργός κ. Κιλτίδης: «Ο νόμος 3170/03 έχει ατέλειες και υπάρχει περιθώριο συμπληρώσεως. Υπάρχουν σημεία τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν και είμαστε διατεθειμένοι για διάλογο με τα φιλοζωικά σωματεία ώστε να συμπληρωθούν τα κενά αυτά». Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη πάντως: «Ζητείται γραπτή αίτηση για υιοθεσία πιστοποιημένη από τον αιτούντα, πιστοποιημένο έγγραφο που δηλώνει ότι ο σκύλος θα υιοθετηθεί από συγκεκριμένη οικογένεια, γίνονται όλα τα εμβόλια, και όλα ελέγχονται από κρατικό φορέα».







Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ»

«Εχουμε καταγγελίες για παράνομες εξαγωγές ζώων»



Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης υποστηρίζει ότι η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πολλές καταγγελίες ότι φεύγουν από τη χώρα μας σκυλιά που προορίζονται για πειραματόζωα. «Πήραμε αυτά τα μέτρα καθώς υπάρχουν καταγγελίες από φιλοζωικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη για σκυλιά που στέλνονται στο εξωτερικό και γίνονται πειραματόζωα. Οι καταγγελίες τόσο από ιδιώτες όσο και από ορισμένα φιλοζωικά σωματεία για παράνομες «εξαγωγές» ζώων, είναι πάμπολλες. Μου είχαν πει κάποια στιγμή ότι χρησιμοποιούν τα σκυλιά- πειραματόζωα σε δοκιμές σκοποβολής, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο το όπλο είναι ευθύβολο. Και πολλά άλλα τέτοια», δηλώνει ο κ. Κιλτίδης και προσθέτει: «Οταν λοιπόν τα σκυλιά δεν συνοδεύονται από παραστατικά και έγγραφα, όταν είναι πάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό που ορίζει ο νόμος, ή όταν παρατηρείται μια αδικαιολόγητη μαζική αποστολή σκύλων όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, τότε είναι προφανές ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Αυτό ακριβώς θέλω να σταματήσω με την παρέμβασή μου.»





Πολεμικό σκηνικό μεταξύ των φιλοζωικών σωματείων





ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Κλέα Μοριανού, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας



«Εχουμε στα αρχεία μας όλα τα στοιχεία που αφορούν σε όλες ανεξαιρέτως τις υιοθεσίες που έχουν γίνει και είναι στη διάθεση των αρχών. Προσφέρουμε ό,τι το καλύτερο σε πλάσματα τα οποία εδώ θα έβρισκαν ίσως άσχημο τέλος. Ελέγχουμε και επιτηρούμε την οικογένεια και το κάθε σκυλί που υιοθετείται και υπάρχουν οι αποδείξεις γι’ αυτό. Με δική μας πρωτοβουλία γίνεται προέλεγχος της οικογένειας που θέλει να υιοθετήσει τον σκύλο ή τη γάτα, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο, υπογράφει ένα συμβόλαιο υιοθεσίας που αφορά στις υποχρεώσεις έναντι του νόμου. Γίνεται ένας έλεγχος στους τρεις πρώτους μήνες, άλλος ένας στους έξι μήνες και μετά μία φορά τον χρόνο και για πάντα, ενώ στέλνονται συνεχώς φωτογραφίες. Απευθυνόμαστε πλέον σε οικογένειες του εξωτερικού γιατί οι Ελληνες δυστυχώς ζητούν καθαρόαιμα κουτάβια. Δεν υπάρχουν όμως τόσα στους ελληνικούς δρόμους. Ακούμε χρόνια ότι υπάρχουν ομάδες που είναι αναμεμιγμένες σε παράνομο εμπόριο ζώων, δεν υπάρχει όμως καμία απόδειξη και είναι καταγγελίες οι οποίες δεν ευσταθούν. Αν υπήρχαν στοιχεία, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα αντιδρούσαμε και θα κάναμε έρευνα για να σταθούμε στα δικαστήρια. Εντός των τειχών, γίνεται “της κακομοίρας” με τα αδέσποτα στους δρόμους, με τα κουτάβια στα καταστήματα και τις αγριότητες ορισμένων πολιτών. Σουβλίζουν σκυλιά, τους ρίχνουν καυστικά υγρά και φόλες, βρίσκονται αλυσοδεμένα κάτω από τον ήλιο και αν δηλωθεί κακοποίηση ζώου στην αστυνομία, αυτή θα παραπέμψει το συμβάν σε φιλοζωικό σωματείο, παρόλο που είναι ποινικό αδίκημα».



ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Ιωάννα Γκαραγκούνη, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωόφιλων Σωματείων.





«Εδώ και 30 χρόνια φεύγουν ομαδικά ζώα από την Ελλάδα και τελευταία υπάρχει μεγάλη έξαρση. Στην Κρήτη είχαν πάει κάποιοι Γερμανοί για να ιδρύσουν φιλοζωικό σωματείο και με φορτηγά μετέφεραν παράνομα στοιβαγμένα σκυλιά στην Κεντρική Ευρώπη. Το εμπόριο αυτό γίνεται σε όλα τα Βαλκάνια και τα ζώα εισάγονται σε Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και Δανία. Για πιστοποιημένη υιοθεσία θα έπρεπε να κατατεθεί αίτηση στον Δήμο ή στην Κτηνιατρική Υπηρεσία ότι θα υιοθετηθεί ζώο, θα έπρεπε να υπάρχει βεβαίωση από την αρμόδια αρχή της αλλοδαπής χώρας ότι αυτός που θα υιοθετήσει τον σκύλο είναι υπαρκτό πρόσωπο και ότι έχει τα εχέγγυα για την καλή διαβίωση του ζώου. Μετά, το ζώο θα έπρεπε να αναγράφεται στο διαβατήριο του ιδιοκτήτη του. Οταν έχουν φύγει χιλιάδες ζώα, πώς είναι δυνατόν να ελέγχονται στα χωριά όπου διανέμονται και στο κάθε σπίτι; Ενα γέρικο σκυλί ποιος θα το υιοθετήσει, το κουτσό, το ετοιμοθάνατο; Πού πάνε λοιπόν; Παλαιότερα, που γίνονταν πειράματα σε αδέσποτα, πουλούσαν 10.000 δρχ. το ένα σκυλί στα νοσοκομεία για να γίνουν πειραματόζωα. Μου το κατήγγειλαν και έπιασα επ’ αυτοφώρω τους επιτήδειους σε γνωστό ελληνικό νοσοκομείο. Αυτά όμως σταμάτησαν. Αν γίνονται ακόμα σε ευρωπαϊκά εργαστήρια, γίνονται κρυφά και παράνομα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως πειράματα γίνονταν σε παντός είδους ζώα για εκπαιδεύσεις, φάρμακα, καλλυντικά και όχι μόνο σε αυτά των εκτροφείων».









ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Τα αζήτητα αδέσποτα,

περιζήτητα πειραματόζωα



Εδώ και δεκαετίες οι φήμες παραμένουν έντονες, ενώ αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ομολογούν πως προμηθεύονται πειραματόζωα από δημοπρασίες, αγγελίες και από τον… μπόγια της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας.

Το κόστος για κάθε πειραματόζωο ανέρχεται στα 200-400 ευρώ. Στην Ευρώπη τα πειράματα σε ζώα συντροφιάς υποτίθεται ότι έχουν καταργηθεί με νόμο. Εικόνες όμως τις Διεθνούς Οργάνωσης Κατά Των Επίπονων Πειραμάτων σε Ζώα (IAAPEA), μαρτυρούν τη σκληρή πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή το διεθνές φιλοζωικό σωματείο, PETA, καταγγέλλει στην επίσημη ιστοσελίδα του πως: «Πολλά από τα πειραματόζωα είναι σκύλοι και γάτες τα οποία πολλά από αυτά προέρχονται από τους δρόμους, τα καταφύγια ακόμα και από ιδιόκτητους κήπους».

Αν και πλέον υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, για τα ιατρικά και καλλυντικά πειράματα ακόμα χρησιμοποιούνται ζώα. Τυφλώνονται ζώα για να βάφουμε τις βλεφαρίδες μας, θυσιάζονται με τον πιο βασανιστικό τρόπο για την ανθρώπινη υγεία αλλά και την ομορφιά. Σκυλιά, γατιά, πίθηκοι, χάμστερ, κουνέλια σακατεύονται, και αφήνονται στη μοίρα τους σπαράζοντας από τους πόνους.

Προϊόντα για τα οποία δεν γίνονται πειράματα σε ζώα, είναι εκείνα που το αναγράφουν στη συσκευασία τους (against animal testing) ή έχουν εικονογραφημένο ένα κουνέλι (Leaping bunny). Στην Ελλάδα βάσει του προεδρικού διατάγματος 160/91 απαγορεύεται η χρήση αδέσποτων ζώων για πειραματικούς σκοπούς. Ωστόσο, «ζώα που θα χρησιμοποιηθούν για κάποιο πειραματισμό θα πρέπει να προέρχονται από εγκαταστάσεις εκτροφής ή προμήθειας». Το 86% των πειραματόζωων χειρουργείται χωρίς νάρκωση. Οι επεμβάσεις είναι εξαιρετικά επώδυνες, ενώ οι «γιατροί» πολλές φορές αφαιρούν τις φωνητικές χορδές των ζώων για να μην… ενοχλούνται από τις σπαρακτικές κραυγές που φέρνει ο αβάσταχτος πόνος κατά τη διάρκεια του πειράματος. Πολλές φορές, αν το ζώο επιζήσει μετά το πείραμα, αφήνεται παρατημένο σε μία γωνία χωρίς την παραμικρή μετεγχειρητική περίθαλψη. Εφόσον πεθάνει, είναι τυχερό, αν όμως ζήσει θα οδηγηθεί στο επόμενο πείραμα...

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Η ΒΡΩΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ

Τα βρώμικα σχόλια (2).
5 σχόλια Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

Συνέχεια στο αφιέρωμα γιά τα σχόλια.

Σήμερα θα δούμε το λογοτεχνικό είδος των βρώμικων σχόλιων.

Τα συγκεκριμένα τα αλλίευσα από αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου αν σας συγκινεί το είδος, θα βρείτε πάρα πολλά, εξαιρετικής φαντασίας και ήθους.
http://syzosoel.blogspot.com/2007/04/blog-post.html?commentPage=2

Ένα μικρό ... απάνθισμα λοιπόν, από τα πάρα πολλά σχόλια και τα ... ποιήματα, που έγραψαν οι εξαγωγείς αδέσποτων και οι φίλοι τους, στο blog syzosoel.

Θαυμάστε φιλόζωους με πλούσια συναισθήματα!

----------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

"Γιαγιακα, η καλυτερη κρεμα για να αναδειξεις την ναζιστικη σου φρεσκαδα και την χουντικη σου αθωοτητα φτιαχνεται απο τους εξαγωγεις απο τα ζωακια που στελνουν. Γιατι τους κυνηγας λοιπον?

θα γινεις πλισε ξανα σε μια νυχτα..." αυτο ειναι το θεμα μας?βλεπεται αλλο καναλι μαλλον.συντονιστητε στην συχνοτητα μπας και βγαλουμε καποια ακρη.ειστε εκτος τοπου και χρονου.πατηστε το κουμπακι να συντονιστητε νισαφι

------------------------------------------------------------------

16 Ιούλιος 2008 3:26 μμ Ανώνυμος είπε...

Γιαγια, γιατι εχεις τοσα πολλα λεφτα? γιατι δεν βοηθας τα σκυλακια? γιατι βριζεις ολο τον κοσμο? γιατι δεν δινεις ονοματα στην δημοσιοτητα και κινεισαι στο σκοταδι? Αφου τους ξερεις του κατακτητες γιαγιακα μου γιατι δεν κανεις ξανα τον δοσιλογο? οπως παλια...

Ανώνυμος είπε...

η γιαγια μου μικρη δεν με αφηνε να μιλησω. Τωρα ανακαλυψε τα blog και γουσταρει. Δεν ξερει ομως οτι μεγαλωσα και ξερω να γραφω...καI να απαντάω

τρία πουλάκια κάθονταν ...

-------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιακα καλα θα κανει να προσεχει τι λεει... Μπορει κανενα τσοπανοσκυλο να ακουσει οτι παει να του κοψει την τυχη, και να την παραφυλαξει να την φαει ζωντανη, μπας και σωθει ο δυστυχος, και δει ασπρη μερα!!

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ!!! ασε που μπορει να της ερθει και κανενα εγκεφαλικο με τοση φαια ουσια που σπαταλαει! Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΓΙΑ, ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, ΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!ι να απανταω 16 Ιούλιος 2008 3:36 μμ

-------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά μου η καλή κάθεται μέσα στην αυλή.

Το σκυλί το 'χει δεμένο και τη γάτα στο κλουβί.

Βρε, γιαγιούλα μου καλή, άσε το σκυλί λυμένο και τη γάτα από το κλουβί!

Όχι, όχι γιόκα μου, θα τα πάρουν οι Ναζί!

Να 'τοι , να'τοι έρχονται, από τη ράχη τρεχαλητοί, τα

πηλίκια φοράνε και τα όπλα τους κρατάνε!

Βρε, γιαγιούλα μου χρυσή, τι είναι τούτα που μου λες; Έλα

με τα συγκαλά σου! Οι Ναζί πεθάνανε και ο αιώνας άλλαξε.

Τι μου λες εκεί καλέ, στο υπόγειο θα μείνω με τις λίρες τις χρυσές.

--------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Giagiaka kai giagiaka alla eidate ena gamhsi pou sas kanei? ΟΛΕ!

Αυτό λέμε και εμείς. Τραβεστή γιαγιάκα. Καλλίτερο από δράκαινα ή Cruela de Ville!

Πόσο παέι η βίζιτα;

----------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

η γιαγια μου η καλη ριχνει φολες στην αυλη.

Ροχνει φολες και γυαλια να κοιμουνται τα σκυλια

και να παιρνει τα λεφτα οτι δηθεν δεν κανουνε τωρα πια παιδια Π.

-------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

ωδη στο φτυαρι (του κυνοκομειου)

Φτυαρι μου εσυ περηφανο,σακουλα παινεμενη

που γλιτωσες τα αδεσποτα απο μια ζωη καημενη,

σε καναπεδες βολικους και σε αυλες γεματες,

απο βολτες στα βουνα ατελειωτες και απο οικογενειες γαματες

------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Παράκληση προς όλους τους φιλόζωους

Όταν ταΐζετε αδέσποτα να τους δίνετε την καλλίτερη τροφή και μάλιστα βιολογική.

Οι Γερμανοί κρεατέμποροι δεν δέχονται πια ζώα αν δεν προέρχονται από βιολογική εκτροφή!

Ευχαριστούμε θερμά

Οι εξαγωγείς

---------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Α, καλέ, πως και δεν το σκεφτηκαμε τόσο καιρό; Να χρησιμοποιήσουμε τα αδέσποτα για πειράματα "αυνανιστικής";! Την επόμενη φουρνιά.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν ξερω τιποτα, ειμαι Ολυμπιακος και μπηκα κατα λαθος, το blog του Θρυλου ψαχνω... Ασε που συχαινομαι τα σκυλια.. βγαζουν τριχες και βρωμανε.να τα κανετε ολα σαπουνι. καλα τα λενε.

------------------------------------------------------------------

17 Ιούλιος 2008 4:52 μμ Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο σε κ. Κιλτίδη και κ. Γκαραγκούνη...

"ΤΟ ΚΙΛΤ" : σκωτζεζικη φουστα(αφιερωμενο στον εμπνευστη των νεων οδηγιων, ξερετε..αυτες που και καλα θα μας εμποδισουν)

το ομορφο φουστακι μου φοραω απο τα μικρα μου

και ο αερας δροσερος χαιδευει τα ....μνα μου

η εμπνευση μου ερχεται και οδηγιες γραφω

για εισαγωγες και εξαγωγες και ομορφα υπογραφω

και ειμαι πολυ σιγουρος πως επραξα το δεον

ομως καποιος μου σφυριξε το τελευταιο νεον

πως καπου η επιστολουλα μου νερακια ισως μπαζει

και μηπως δικαιωματα πολλα παραβιαζει

και ειναι και καπως ασχετη και προχειρα γραμμενη

και ισως και παρανομη αχ βρε γιαγια καημενη

και η φασαρια αρχισε και ποιος θα με γλιτωσει

που και αυτη η γρια η τρελη δεν θα χει που να δωσει

------------------------------------------------------------------------

Κι ένα μήνυμα γιά την Arkouda στο blog της syzosoel,

από έναν υποτθέμενο "Ρομ Αρκουδιάρη"...


18 Ιούλιος 2008 11:57 μμ arkoudiaris είπε...

Καλέ κυρίες μου, άκουσα ότι υπάρχει μια αρκούδα εδώ μέσα σε εσάς και θέλω να την μαζέψω.

Είμαι γύφτος εκ Ρουμανίας, Ρομ.

Χαλκά θα της βάλω και χορό θα της μάθω.

Φουστίτσα θα της αγοράσω κόλπα θα της μάθω. Όποιος με βοηθήσει θα πάρει αμοιβή.

Στείλτε μου ένα mail arkoudiaris@ fremail.rom.

Με τις ευχές μου όλες για ένα καλό βράδυ

Igor Arkoudescou

--------------------------------------------------------------------------

Κι' ένα μήνυμα από την arkouda στον κ. Αρκουδιάρη, μιά και είναι αγένεια, να μην απαντηθεί τέτοιο χαριτωμένο λογοτέχνημα...

"Αρκουδιάρη, αυτή η αρκουδίτσα, δεν φοράει φουστίτσες, ούτε πάει σε πανηγύρια...

Κι αν την ψάχνεις εσύ, πρόσεξε λίγο, μήπως σε ψάχνει κι εκείνη"!

-----------------------------------------------------------------------

από το http://yiannas.pblogs.gr/2008/08/ta-brwmika-sholia-2.html

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

EIMAΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕ

Κιλτίδη προχώρα και σώσε τα ζωάκια

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία έχει προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη όπου καταγγέλει τη κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων των φιλόζωων, διότι οι αρχές των αεροδρομίων και των λημενικών σταθμών, ζητάνε από τους ταξιδιώτες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα με τα κατοικίδια που ταξιδεύουν.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Μολφέση υποστήριξε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πως "το έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Ο υπάλληλος που το έχει συντάξει το γνωρίζει και γι' αυτό τον λόγο το στέλνει υπό αυτή τη μορφή στις διάφορες υπηρεσίες, αναγκάζοντας έτσι τους υπαλλήλους των λιμενικών σταθμών, τελωνείων και αεροδρομίων να "χρεωθούν" προσωπικά την ευθύνη της παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών και της ελεύθερης μετακίνησής τους με τα ζώα τους".


Κύριε Κιλτίδη, το Info Press είναι μαζί σου, διότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι καταπατούνται τα δικαιώματα του πολίτη αν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως θα επιστρέψει με τα ζωάκια του από το εξωτερικό.


Το ότι η Ομοσπονδία προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη δεν σημαίνει και πολλά πράγματα διότι οι εκθέσεις του Συνηγόρου δεν έχουν καμία νομική ισχύ, αφού δεν μπορούν να προσβληθούν σε ανώτερα δικαστήρια.

Προστάτεψε τα ζωάκια Υφυπουργέ και κάνε την εγκύκλιο, νόμο του κράτους.
Posted by info press at 14:50