Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ.ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!










Στις 7 Δεκεμβρίου 2007, ημέρα Παρασκευή, κάποιοι ανεγκέφαλοι παράτησαν στο Καρνάγιο του Λαυρίου 15 μικρά κουτάβια. Τι εστί Καρνάγιο; Ο χώρος του ναυπηγείου επισκευών τουριστικών σκαφών,κότερων, ιστιοφόρων κλπ. Αυτή την εποχή ο χώρος αυτός δουλεύει στο φορτε του.Επί 12ώρου βάσης, τεράστιοι γερανοί και αυτοκίνητα κάθε είδους πηγαινοέρχονται μεταφέροντας σκάφη, τεχνικούς, υλικά κ.α. Η κατάληξη των κουταβιών σίγουρη. ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΕΣ.

Μαζέψαμε τα κουτάβια, πήγαμε στο Δημαρχείο και ζητήσαμε τη βοήθεια του Δημάρχου. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές!!! Ο κόσμος που πέρναγε, κοίταζε τα κουτάβια και έφευγε ,είτε κουνώντας το κεφάλι με συμπάθεια, είτε ανασηκώνοντας τους ώμους με αδιαφορία, είτε αδιάφορος τελείως. Μείναμε εκεί 3 ώρες περιμένοντας το Δήμαρχο που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Κάποιοι ξαναγύρισαν φέρνοντας και τα μικρά παιδάκια τους να δούν τα σκυλάκια. ΣΑΝ ΘΕΑΜΑ ΤΣΙΡΚΟΥ !!! Ελάχιστοι αναρωτήθηκαν "τι θα γίνουν τα κακόμοιρα;". Κάποιος μας επιτέθηκε γιατί τολμήσαμε να τα πάμε εκεί και να ενοχλήσουμε το Δήμαρχο. Ο Αντιδήμαρχος φεύγοντας μας είπε να περιμένουμε το Δήμαρχο που σε λίγο έρχεται.

Εμείς απελπισμένοι προσπαθούσαμε να βρούμε που να βολέψουμε τόσα κουτάβια. Κάποιος ανέφερε μια κλειστή αυλή του Δημαρχείου .Την είδαμε και ελπίσαμε. Δεν είχε καμμία επαφή με το Δημαρχείο, είχε εξωτερική πόρτα και ήταν αρκετά κατάλληλη για προσωρινή εγκατάσταση των κουταβιών τα οποία έτσι κι αλλιώς εμείς θα φροντίζαμε. Παρακαλέσαμε να ερωτηθεί τηλεφωνικά ο Δήμαρχος αν δέχεται να βάλουμε εκεί τα κουτάβια. Και η απάντηση ήρθε σαν καταπέλτης. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ !!!


Οπως ήταν φυσικό, αυτό και έγινε. Τα πήραμε. Στην ουσία, τα ανέλαβα εγώ. Τα πιό μικρά στο σπίτι μου για να επιβιώσουν, τα λίγο μεγαλύτερα στο ακατοίκητο εξοχικό σπίτι ενός άλλου μέλους. Είχα ήδη άλλα 4 κουτάβια στο σπίτι. Απερίγραπτη η ταλαιπωρία μου, απερίγραπτα τα έξοδα, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Σήμερα, τρείς μήνες μετά, τα βλέπω υγιέστατα και πανέμορφα και τα καμαρώνω.
Ταυτόχρονα άλλο μέλος περιμάζεψε άλλα 11 κουτάβια πεταμένα δίπλα (πάλι καλά !!) σε σκουπιδοτενεκέδες.
Εν τω μεταξύ, με αυτή τη φασαρία, αλλά και με αφορμή διάφορα άλλα περιστατικά κακοποίησης , διωγμού και δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, συγκεντρώθηκαν πάνω απο 200 ανοικτές επιστολές των παιδιών του Δήμου Λαυρεωτικής, ηλικίας από 8 έως 18 ετών, που απαιτούσαν απο το Δήμαρχο να κάνει κάτι για αυτή την απαράδεκτη και υποανάπτυκτη κατάσταση. Κάποια απο αυτά τα γράμματα είναι συγκλονιστικά.
Στη συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο στις 10 Δεκεμβρίου 2007, και αφού είχε πάρει τα γράμματα των παιδιών, μετά απο αντίστοιχα αιτήματά μας, υποσχέθηκε

  • την άμεση δημιουργία ενός προσωρινού χώρου για φιλοξενία των ζώων που δεν μπορούν να επιβιώσουν στο δρόμο ή κάνουν θεραπεία. Πρότεινε ένα συγκεκριμένο χώρο και υποσχέθηκε την ασφαλή περίφραξη του και τη κατασκευή περιφραγμένων ατομικών χώρων διαμονής των ζώων. Υποσχέθηκε να στείλει αυτοκίνητο με έτοιμο σκυρόδεμα και πρέσσα, αλλά όχι εργάτες γιατί όλοι εργάζονται στη διαμόρδωση της Πλατείας και τα έργα αποχέτευσης της πόλης.
  • την άμεση εξασφάλιση της σίτισης των ζώων με τη βοήθεια των πάμπολων εστιατορίων και φούρνων του Λαυρίου. Δεν έχουν λεφτά για αγορά τροφών, ούτε εμβολίων.
  • την άμεση συνέχιση του προγράμματος στείρωσης και θεραπείας των ζώων. Θα δώσει εντολή να ετοιμαστεί η σχετική νέα σύμβαση με Κτηνίατρο.

Σήμερα, τρείς μήνες μετά, και αφού κυριολεκτικά υποστήκαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε είδους αρνητική, περιφρονητική έως εξευτελιστική συμπεριφορά απο κάθε αρμόδιο"προϊστάμενο"ή "υπεύθυνο κατασκευής" και αφού

  • μας έβαλαν νερό, μετά απο πιέσεις : μία βρύση 500 μέτρα μακριά απο τα κλουβιά των ζώων. Κουβαλάμε το νερό με τα μπουκάλια.
  • περάσαμε τα χιόνια προσπαθώντας να προστατέψουμε από το παγετό περισσότερα απο 20 μικρά κουταβάκια που είχαμε αναγκαστικά βάλει εκεί δημιουργώντας αυτοσχέδια σπιτάκια απο ξυλόκουτα και πλαστικά ,
  • κάποια απο τα κουτάβια έγιναν χαλκομανίες απο τις ρόδες των αυτοκινήτων, επειδή δεν είχε τσιμεντωθεί η περίφραξη και έβγαιναν στο δρόμο,
  • στήθηκαν με το ζόρι 11 περιφραγμένα με συρμα κλουβιά 2Χ4 μ. σκεπασμένα κατά το 1/3 με λαμαρίνα,
  • τη συγκριμένη ημέρα που ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί να στείλει το σκυρόδεμα, και ενώ είχαμε συγκεντρωθεί κάποιοι εθελοντές για να τελειώσουμε το τσιμέντωμα, δεν έστειλε παρά μόνο κάποια υλικά και μια μικρή βενζινοκίνητη μπετονιέρα,
  • ευτυχώς, θεόσταλτα, παρουσιάστηκε ο κ. Χάρης Καρβούνης, εργολάβος, ο οποίος διέθεσε 2 εργάτες επί τρείς ημέρες και έτσι καταφέραμε να κλείσουμε με τσιμέντο την περίφραξη και να τσιμεντώσουμε υποτυπωδώς τα 11 κλουβιά.

εμείς έχουμε κυριολεκτικά εξουθενωθεί σωματικά και οικονομικά για να μπορέσουμε να φροντίσουμε και να ταϊσουμε περισσότερα απο 60 ζώα αφού απο το Δήμο δεν εξασφαλίστηκε ούτε ψίχουλο.

Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε όλα τα κουτάβια , αλλά και άλλα ζώα που έχουν ανάγκη,γιατί δεν έχουμε σπιτάκια. Εχουμε τοποθετήσει μερικά πλαστικά που φέραμε απο το σπίτι μας , εντελώς ακατάλληλα για το συγκεκριμμένο χώρο και προσευχόμαστε να μην βρέξει και να μην κάνει παγωνιά.

Οχι μόνο δεν ήρθε κανείς να δεί τι έγινε και τι άλλο πρέπει να γίνει, αλλά σήμερα ήρθαν και πήραν ένα καρότσι που είχαν φέρει και τη μπετονιέρα. Στις διαμαρτυρίες μου ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα και τα χρειαζόμαστε, είπαν ότι τα χρειάζονται για έργα του Δήμου. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΣΚΥΛΙΑ.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ "ΒΡΟΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ". Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΛΙΚΑ, ΤΡΟΦΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ "ΦΟΛΕΣ".

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Τηλ.επικοινωνίας 6947 796263

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ COMMENTS TΩΝ Nemuro kai akicage. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΙΟΙ.