Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ- ΜΕΡΟΣ Β ' - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ " ΜΗ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ" - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΝΙΜΑL HEALTH ON LINE


aho®Γραφείο σύνταξης





7.09.2008

Υπουργείο: Όποιος ταΐζει αδέσποτες γάτες χειροτερεύει τα βάσανα των γατών




Σααρμπρύκεν (aho)—Το υπουργείο περιβάλλοντος της περιοχής Σάαρλαντ δίνει τη ρητή εντολή να μην ταΐζονται οι αδέσποτες γάτες. Το τάϊσμα δεν βοηθάει καθόλου την προστασία των ζώων αλλά αντίθετα χειροτερεύουν κι’άλλο τα βάσανα των ζώων. Όταν υπάρχει άφθονη τροφή οι γάτες πολλαπλασιάζονται ραγδαία, πράγμα που σημαίνει να ζει μεγαλύτερος αριθμός ζώων στο πόνο, στα βάσανα και στην αρρώστια.

Όποιος ταΐζει αδέσποτες ή άγριες γάτες αναλαμβάνει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις βάσει παρ. 2 του Νόμου περί Προστασίας Ζώων, μας πληροφορεί το Υπουργείο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η κατάλληλη φροντίδα, η ανάλογη με το είδος στέγαση και κτηνιατρική παρακολούθηση. Μια γάτα χρειάζεται τακτικό εμβολιασμό, αντιπαρασιτική αγωγή και ιατρική πρόληψη για να παραμείνει υγιής.

Όποιος θέλει να βοηθήσει θα πρέπει – αντί να αναλάβει το κόστος της τροφής – να πιάσει τα αδέσποτα ζώα και να τα πάει για στείρωση στο κτηνίατρο. Οι κατά τόπους σύλλογοι προστασίας γατών δουλεύουν συστηματικά για την μείωση πληθυσμών αδέσποτων γατών, αλλά τα μέσα τους σε ανθρώπινο δυναμικό και ιδίως σε χρηματικούς πόρους είναι περιορισμένα. Κατά την Ανώτατη Υπηρεσία Προστασίας Ζώων οι ενδιαφερόμενες κοινότητες έχουν επίσης ευθύνη και θα πρέπει να διαθέσουν οικονομική βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος.

Βασικές πληροφορίες:

Εάν υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι γάτες έχει μικρά δυο φορές το χρόνο και επιζούν πάντα 3 γατιά ανά γέννα τότε μετά από 10 χρόνια θα έχουμε πάνω από 80 εκατομμύρια γάτες!
(Πηγή: Γερμανική Ένωση Προστασίας Ζώων- Deutscher Tierschutzbund e.V.)

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ σημαντικός, επειδή συνεχίζουν και υπάρχουν ιδιοκτήτες γατών που δεν στειρώνουν τα ζώα τους. Ή θέλουν να στειρώσουν τις θηλυκές γάτες μόνο μετά τη πρώτη γέννα. "Να γεννήσει η γάτα μας τουλάχιστον μια φορά! Και έχουμε πολλούς γνωστούς που θα έπαιρναν ένα τόσο χαριτωμένο μικρό…» λένε τότε.
Η λύση είναι λοιπόν: η στείρωση.
http://www.animal-health-online.de/klein/2008/09/07/ministerium-wer-verwilderte-katzen-futtert-vergrossert-das-katzenelend/3581/

Δεν υπάρχουν σχόλια: