Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

ΦΟΛΕΣ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Εχετε δεί ζώο να πεθαίνει απο "φόλα"; Αν όχι, εύχομαι ποτέ να μη δείτε αυτό το εφιαλτικό θέαμα. Τήν απερίγραπτη αγωνία και τους αβάσταχτους πόνους του αθώου ζώου μέχρι να ξεψυχήσει που μπορεί να διαρκέσουν απο λίγα λεπτά μέχρι αρκετές ημέρες.

Αυτή η προσφιλής στους Ελληνες μέθοδος θανάτωσης των σκυλιών και γατιών ειναι ευρύτατα διαδεδομένη στη Χώρα μας. Γίνεται ατομικά, απο διεστραμένα ή ανήθικα άτομα που μισούν τα ζώα, αλλά και οργανωμένα, εποχιακά και μαζικά απο ομάδες ανθρώπων, συνήθως επαγγελματιών, με την ανοχή ή και με την ευλογία των τοπικών Αρχών.
Θεωρείται ο πιό αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος εκκαθάρισης των "ενοχλητικών παρείσακτων" αυτών πλασμάτων που άλλοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας εγκαταλείπουν αδίστακτα στους δρόμους.
Και οι δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων αφορούν "κοινούς εγκληματίες". Και οι δύο πράξεις (εγκατάλλειψη - δηλητηρίαση) είναι παράνομες και εγκληματικές. Και τιμωρούνται απο την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Θεωρητικά βέβαια γιατί στη πράξη αποδεικνύεται πως στη Ελλάδα υπάρχει ανισότητα Νόμων. Οι νόμοι που αφορούν τα ζώα σπάνια εφαρμόζονται στη Χώρα μας. Ακόμη και οι αρμόδιες Αρχές, συνήθως αγνοούν τη συγκεκριμένη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: