Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Εμπόριο αδέσποτων σκυλιών και γατιών


Από που να τα σώσεις αυτά τα έρημα τα ζώα!Αδέσποτα και μή. Έλεος!!!!!!!

Επεισόδιο 1

Τα αδέσποτα κινδυνεύουν κάθε στιγμή απο φόλες, αυτοκίνητα, σαδιστές ψυχανώμαλους, απο πείνα, δίψα, αρρώστιες αλλά ,το κυριώτερο, κινδυνεύουν "απο τους οργανωμένους "ζωόφιλους " που τα στέλνουν αδιάβαστα , κατά χιλιάδες , στη Γερμανία κυρίως, αλλά και στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία,Σκανδιναυία μέχρι και Αμερική. Τα στέλνουν, λένε, για να τα σώσουν απο τους βάρβαρους Έλληνες - αποκαλούν μάλιστα τους εαυτούς τους "σωτήρες"- και για να υιοθετηθούν απο οικογένειες του εξωτερικού.
Τα δυστυχισμένα ζώα, συγκεντρώνονται κατ΄αρχήν σε αυτοσχέδια, άθλια τα περισσότερα, ιδιωτικά "καταφύγια" , δηλαδή περιφραγμένους χώρους ιδιωτικούς , ή και σε δημοτικά "κυνοκομία" όταν η δουλειά γίνεται με τις ευλογίες, την ανοχή ή και τη συνεργασία των δήμων και κοινοτήτων.
Στη συνέχεια , ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης (απο κουτάβια 3-4 εβδομάδων έως υπέργηρα 14-15 ετών, λεισμανιακά, τυφλά,κουφά, ανάπηρα) φορτώνονται, στοιβαγμένα σα κοτόπουλα μέσα σε κλουβιά, 2-3 ή και περισσότερα μαζί και στέλνονται αεροπορικώς και οδικώς , και ταξιδεύουν έτσι 4-5 ημέρες μέχρι τη Γερμανία. Οσα επιβιώσουν απο το ταξίδι, διοχετεύονται σε γερμανικά κυνοκομεία - άπειρος ο αριθμός των κυνοκομείων, ιδιωτικών και μή, στη Γερμανία - ή προωθούνται και συνεχίζουν το ταξίδι για τις άλλες "πολιτισμένες" χώρες της Ευρώπης.
Απο κεί και πέρα χάνονται τα ίχνη τους.
Οι Ελληνες " ζωόφιλοι σωτήρες" , ιδιώτες ή σωματεία νόμιμα εγκεκριμμένα, συνεργάζονται πάντα με κάποια γερμανική " ζωοφιλική" οργάνωση" η οποία χρηματοδοτεί και διευκολύνει όλες αυτές τις εξαγωγικές δραστηριότητες. Ή ιδρύουν τη δική τους αλλοδαπή ζωοφιλική οργάνωση που λειτουργεί με δικούς τους ανθρώπους, Έλληνες ή αλλοδαπούς, στη χώρα που δραστηριοποιούνται (αυτό αφορά τα ΜΕΓΑΛΑ "¨ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ" που καλύπτουν μεγάλες περιοχές και που όμως όπωσδήποτε υπάγονται και αναφέρονται στη κεντρική Διοικητική Οργάνωση που είναι Γερμανική).
Κάποια απο αυτά τα ζώα, ίσως τα περισσότερα, βγαίνουν σε αγγελίες "διάθεσης" ή "δήθεν Υιοθεσίας" στο Internet. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλά τέτοια sites "μεσιτείας" ζώων κάθε είδους , για σκυλιά γάτες, άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια, σκίουρους, κουνέλια, τρωκτικά, έως και ερπετά. Διατίθενται για "υιοθεσία" έναντι αμοιβής. Για τα σκυλιά οι αμοιβές κυμαίνονται απο 250 ευρώ τα πολύ μωρά κουτάβια ή τα υγιή ενήλικα σκυλιά έως 80-100 ευρώ τα ηλικιωμένα, ανάπηρα ή άρρωστα. Για τις γάτες οι τιμές κυμαίνονται απο 80-200 ευρώ, ανάλογα. Χιλιάδες οι αγγελίες για ζώα από χώρες της Μεσογειακής Ευρώπης (Ιταλία,Ισπανία,Ελλάδα, Πορτογαλλία, Τουρκία, Κύπρο κ.α.) και της Βαλκανικής Ευρώπης (Ρουμανια, Σλοβενία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κροατία κ.α.). Απειρος ο αριθμός.
Ποιοί τα αγοράζουν;;;;; και γιατί;;;; ποιός θαπρεπε να κάνει έρευνες;;;;

Συνεχίζεται.....
Σημείωση: Ολα τα αναφερόμενα βασίζονται σε έγκυρα και νόμιμα στοιχεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως θα επρεπε ολα αυτα τα στοιχεια να πανε σε κανενα εισαγγελέα? γιατι κανεις δεν τα παει? Τα αδεσποτα υποφερουν?

Ξερουμε κανενα ονομα σωματειου που εισπραττει αμοιβη?

Μηπως ειναι καιρος να βγουν ολα στη φορα?

adespotos-greekstrays είπε...

Μα φυσικά και έχουνε πάει οι σχετικές καταγγελίες με τα στοιχεία σε ολους τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, ακόμη και στον ίδιο το Πρωθυπουργό.Η ίδιες καταγγελίες έχουν πάει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν νομοθετηθεί κυρώσεις για τη τιμωρία των παράνομων αυτών εξαγωγών αδέσποτων ζώων.