Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ




Επειδή με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων βγήκαν διάφοροι (οργανώσεις και μή) και επικήρυξαν με ποσά της τάξεως των 3000 ευρώ κάθε καταγγελία βασανιστού και βασανισμού ζώου ή ζώων, λες και είναι κάτι σπάνιο και ανήκουστο για την ελληνική πραγματικότητα, παραθέτουμε μια ενυπόγραφη καταγγελία κακοποίησης και βασανισμού, 1 μόλις ημέρα μετά το συγκεκριμμένο εορτασμό. Εμείς απλά μεταφέρουμε την είδηση και δεν διεκδικούμε χρηματική ανταμοιβή απο κανένα.


Η μόνη μας ανταμοιβή θα ήταν άν οι κατά νόμο αρμόδιοι και υπεύθυνοι στην Ελλάδα μάθουν επιτέλους την ύπαρξη και το περιεχόμενο των σχετικών νόμων και διατάξεων και φροντίζουν σε κάθε περίπτωση παρόμοιας καταγγελίας ΓΙΑ ΤΗ ΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, δεδομένου , άλλωστε, πως αυτό είναι το καθήκον τους για το οποίο και πληρώνονται.


Τώρα θα μου πείτε , εδώ νόμοι που αφορούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν τηρούνται, ή για την ακρίβεια αγνοούνται και περιφρονούνται ασύστολα, θα τηρηθούν οι νόμοι που αφορούν δικαιώματα των ζώων;


Εγώ, προσωπικά, αρνούμαι να δεχτώ ότι υπάρχουν νόμοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.


ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.


ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ, ΘΕΛΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ , ΤΟΝ ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.

Ολα αυτά τα λέω γιατί, για τη συγκεκριμμένη περίπτωση των ζώων , όταν κάποιοι πολίτες ευαισθητοποιημένοι καταγγέλουν βασανισμό ή κακοποίηση ζώου στις αρμόδιες αρχές, αντιμετωπίζονται , τουλάχιστον, με οικτιρμό άν όχι με απαξίωση. Η άγνοια της σχετικής νομοθεσίας και η αδιαφορία, είναι, δυστυχώς, ΚΑΝΟΝΑΣ.

Προσωπικά, σε Τμήμα Αστυνομικό της Αττικής, όταν πήγαμε με μιά άλλη κυρία αρκετά ηλιωμένη , ή οποία και είχε το πρόβλημα, να καταγγείλουμε παράβαση νόμου σχετικά με ένα ζώο, ο κύριος Διοικητής Αστυνομίας, τον οποίο περιμέναμε τουλάχιστον μισή ώρα να επιστρέψει απο έξοδό του, εξοργίστηκε και μας προπηλάκισε γιατί τολμήσαμε να απασχολήσουμε ΑΥΤΟΝ, ΚΟΤΖΑΜ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, για θέμα ζώου, αντί να απευθυνθούμε κατευθείαν ΣΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΑΜΕ.

Στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, όπου συνόδευσα τον μυνητή-καταγγέλοντα της περίπτωσης βασανισμού ζώου, ο αρμόδιος Αστυφύλακας που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, μόλις άκουσε την αιτία της καταγγελίας-μηνύσεως, δήλωσε ότι Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ".


ΦΥΣΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ , ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ;

ΘΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΟ " ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΖΩΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΖΩΩΝ, ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΜΕ ΦΟΛΕΣ , ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ "ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ".


ΑΡΑΓΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ", ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;;



























Δεν υπάρχουν σχόλια: