Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΣ


Τα παιδιά της Φιλοζωϊκής Ομάδας της σχολής Μωραϊτη, με πρωτοβουλία της δημιουργού και υπεύθυνης της ομάδας Καθηγήτριας κ.Ροζίνας Γιώτη, ήρθαν στο Λαύριο τη Κυριακή 11 Μαϊου.

Η μέρα ξεκίνησε με βροχή η οποία ευτυχώς δεν ήταν δυνατή και σταμάτησε έγκαιρα. Προλάβαμε να καθαρίσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τα χωμάτινα πατώματα των κλουβιών. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να μάθουμε αν σκόπευε να έρθει κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου. Δύο μέρες πριν είχαν έρθει 3 εργάτες και είχαν καλουπώσει το χώρο που θα τοποθετηθούν κάποια καινούργια κλουβιά. Έστησαν και μια μπετονιέρα και έφυγαν.
Οι κλήσεις μας έμειναν αναπάντητες. Μέχρι και σήμερα.

Τα παιδιά ήρθαν κατευθείαν στο Καταφύγιο. Γεμάτα δώρα!!!!! Τροφές, μπισκότα, κοκαλάκια, λουράκια, αντιπαρασιτικά και χρήματα που είχαν μαζέψει για τα ζωάκια.

Τα ζωάκια μας κυριολεκτικά χάζεψαν. Μερικά φοβήθηκαν, αλλά τα περισσότερα δεχόντουσαν ξετρελαμένα τα χάδια και τα κεράσματα των παιδιών που έμπαιναν και έβγαιναν στα κλουβιά. Είναι περίεργο αλλά κανένα δε γαύγιζε. Η μικροσκοπική Σπίθα μας ήταν η πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης. Ένα 4 μηνών κουταβάκι, είναι δεν είναι 1,5 κιλό, με απίστευτη θέληση να ζήσει. Ξεπέρασε το τύφο και αγωνίζεται να ξεπεράσει και τη νεφρίτιδα που της άφησαν τα φάρμακα. Ήταν η μόνη που ήταν ελεύθερη και κυκλοφορούσε από αγκαλιά σε αγκαλιά.

Απίστευτες εικόνες. Η τρυφερότητα των παιδιών με τα ζωάκια ήταν συγκλονιστική. Κανένα δεν φοβόταν. Ορισμένα φυσικά ενοχλήθηκαν από τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Ένα παιδάκι είχε αναλάβει να ηρεμήσει τα δύο φοβισμένα πιτμπουλάκια μας, τη Πία και τη Σμάϊλυ. Είχε μπεί μέσα στο κλουβί , τις χάιδευε ώρες στο κεφάλι και τους σιγομίλαγε.

Τα περισσότερα παιδιά έμπαιναν στα κλουβιά των εννέα πολύ μικρών και των πέντε μικρόσωμων πανέμορφων 6μηνίτικων κουταβιών μας και έπαιζαν μαζί τους. Έγιναν και εικονικές υιοθεσίες από κάποια που ανέλαβαν τη μηνιαία διατροφή ορισμένων κουταβιών. Όλα υποσχέθηκαν ότι θα φροντίσουν να βρουν τα ζωάκια ένα καλό σπίτι και μια οικογένεια να τα αγαπήσει μέχρι το τέλος της μικρής ζωής τους.

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα και την κ.Γιώτη για το σημαντικό της έργο.

Αννα Γερολύμπου

13/5/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: