Κυριακή 25 Μαΐου 2008

KATI ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ !!!

Πρίν ένα μήνα περίπου, μας ειδοποίησαν ότι έπιασαν ένα υπάλληλο του Δήμου, κηπουρό για την ακρίβεια, να φολιάζει γατιά σε κεντρική συνοικία του Λαυρίου. Οι δημότες που το κατήγγειλαν, τον είδαν που ήρθε πρωϊ σε γειτονικό ακατοίκητο δικό του οίκημα και μετά απο λίγη ώρα κάποια γατιά δικά τους και της περιοχής πέθαναν απο δηλητηρίαση. Εξοργίστηκαν, γιατί το ίδιο σκηνικό είχε συμβεί και άλλες πολλές φορές στη γειτονιά. Κατέβηκαν και τράβηξαν με γάντζο απο την αυλή του σπιτιού του μία σακούλα γεμάτη τηγανητά ψάρια. Τα πήγαν στην Αστυνομία Λαυρίου και εξιστόρησαν το περιστατικό.
Η πρώτη αντίδραση του Αξιωματικού Υπηρεσίας ήταν " και τι μας τα φέρατε αυτά; τι να τα κάνουμε;;;" Προσπάθησε , γενικώς να τους αποτρέψει να κάνουν οτιδήποτε. Οι άνθρωποι είπαν ότι αυτά ήταν αποδεικτικά στοιχεία, ότι ήθελαν να κάνουν μήνυση και ήθελαν να εξεταστεί το περιεχόμενο της σακούλας. Τότε εμφανίστηκε ο προϊστάμενος του Αξιωματικού Υπηρεσίας ο οποίος δέχθηκε να τα πάρει, αλλά δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα τρόπο να τα διεκπεραιώσει.
Τους συμβούλεψα να τα πάνε οι ίδιοι στο ΚΙΛΠΑΝ, με συνοδευτικό σημείωμα της Αστυνομίας που να ζητά τοξικολογική εξέταση. ΄Ετσι και έγινε. Όπως έτσι γίνεται πάντα με τα Αστυνομικά Τμήματα. Οτιδήποτε αφορά δολοφονία ή κακοποίηση ζώων γίνεται με το ζόρι.
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν οποιαδήποτε καταγγελία, αλλά κάνουν ότι μπορούν να τις αποτρέψουν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αδέσποτα ζώα.

Η κλασσική πρώτη ατάκα είναι : " Το ξέρετε ότι, βάσει του Νόμου, πρέπει να έχετε μόνο δύο ζώα;" Τους εξηγείς ότι προστατεύεις αδέσποτα σαν μέλος φιλοζωϊκού σωματείου, εκείνοι το βιολί τους.
Εφτασε Αξιωματικός Υπηρεσίας Δήμου της Ανατ,.Αττικής να μου πεί ότι " η κακοποίηση ιδιόκτητου ζώου δεν είναι αδίκημα¨"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και όταν του ανέφερα το άρθρο του σχετικού νόμου, άνοιξε τον υπολογιστή (???) και προσπαθούσε να βρεί το νόμο. Για να μη χάνουμε άδικα και οι δύο την ώρα μας του έδωσα φωτοτυπίες των σχετικών νόμων. Και τότε ενημερώθηκε ο άνθρωπος. Και καταδέχτηκε να μας ακούσει και να καταγράψει τη καταγγελία μας.

Κάποιο νεώτερο περιστατικό με την Αστυνομία Λαυρίου: Καταγγέλω κάποιο άτομο σαν ύποπτο γιά την εξαφάνιση δύο αδέσποτων ζώων, μετά απο απειλές του ότι τον ενοχλούν και θα τα εξαφανίσει, δίνω τη διεύθυνση και ζητώ να μου βρούν τα στοιχεία του για να κάνω επώνυμη καταγγελία. Ενα μήνα μετά , μετά απο δικό μου τηλεφώνημα, μου ανακοινώνουν ότι το περιπολίκό πήγε τρείς φορές και δεν βρήκε κανενα, καιι ότι γείτονες τους πληροφόρησαν ότι οι συγκεκριμένοι δεν μένουν μόνιμα εκεί. Και μου συνέστησε να προσπαθήσω μόνη μου να βρώ τα στοιχεία του.
Το αστείο είναι ότι οι γείτονες ήταν μόνο δύο, φίλοι και γνωστοί μου, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα και ότι εκείνοι, φυσικά, δεν δήλωσαν κάτι τέτοιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με τον νομο ειναι υποχρεωμενοι να παρουν την οποιαδηποτε καταγγελεια